Fordelaktig ferie

Stadig flere medlemmer i Innherred Boligbyggelag bruker medlemsfordelene i sommerferien. Gode reiseforsikringer, gunstige kredittkort pluss rabatter og bonus i butikker over hele landet lokker.
Tekst: Henning Karlsen
Foto: Istock

Flere hundre tusen bruker Boligbyggelagenes medlemsfordeler året rundt, og mange tar med fordelene på sommerferie både hjemme og i utlandet. Felles for alle er opplevelsen av at medlemskapet sparer dem for penger og bekymringer i sommerferien.

Før ferieturen
Mange starter planleggingen og forberedelsene av sommerferien ved kjøkkenbordet eller med nettbrettet i sofaen. Selv om flere tusen allerede bruker medlemsfordelene, er det ikke alle som vet at man som medlem i Innherred Boligbyggelag kan få ekstra gode priser når du bestiller via Hotell for medlemmer. Faktisk er prisene i snitt 20 prosent lavere enn de store bookingsidene på nettet. Da kan man fort spare noen tusenlapper, og det allerede før ferien har startet.

Handle trygt og smart med kredittkort
Hvis du skal bestille fly eller annen transport, gjør du lurt i å bruke kredittkort. Hvis mer enn 50 prosent av transportkostnadene betales med kredittkort, er du ofte forsikret på reisen. Bestiller du på nettet er det dessuten tryggere å betale med kredittkort, og dette anbefales av Forbrukerrådet.

Hvis du bruker Kredittkort for medlemmer* bevisst kan du spare enda mer når du planlegger sommerferien. Du får nemlig nettbonus hos blant andre Hotels.com, Expedia, Radisson Blu og SAS.

Viktig med god forsikring
En annen ting som kan være lurt å sjekke før ferien er kvaliteten på reiseforsikringen. Det er når man virkelig trenger forsikringen at man oppdager forskjellen mellom en virkelig god forsikring og en som ikke er fullt så god.

– Vi i Innherred Boligbyggelag har i mange år gitt medlemmene våre gode priser på forsikringer. Derfor er vi stolte av at vi nå har innledet et samarbeid med Nordens ledende forsikringsselskap, If. Og med det følger også Europeiske Reiseforsikring, av mange regnet som den beste reiseforsikringen, sier Ragnhild Zeiner Petersen, som er markeds- og medlemsansvarlig Innherred Boligbyggelag.

Informasjonsdirektør Jon Berge i If synes det er ekstra hyggelig at medlemmene Innherred Boligbyggelag får medlemsbonus. Men han er også opptatt av at de skal være trygge på at de får de beste forsikringene hos både If og Europeiske:

– Vi mener det er viktig med god rådgivning. Derfor pleier vi å snakke med kundene for å finne fram til den korrekte forsikringsdekningen for hver enkelt. Gjennom en samtale med oss kan du finne ut hva du virkelig trenger. Vi pleier også å si at du skal forsikre deg mot katastrofene, at det er de virkelig store hendelsene på reise som er viktig når du bestemmer deg for reiseforsikring.

Spesialister på reiseforsikring
Om uhellet skulle være ute står If klare til å hjelpe.

– Skulle du bli syk på reise og trenge sykehusbehandling eller hjemtransport, må det en spesialist på reiseforsikring til for å yte god hjelp. Vårt verdensomspennende nettverk bistår kunder hver dag, hele året. Som vinnere av Kantar TNS Kundeservicepris de to seneste årene, kan vi slå fast at vi har den beste service også, forteller Jon Berge i If.

Færre kortbekymringer i ferien
Når sommerferien er vel i gang er det stadig flere som er glade for at de aktiverte medlemskortet og bestilte reisen med kredittkort.

Mange er for eksempel litt engstelige for å gi fra seg kortnummer når de sjekker inn på hotell. Blir pengene trukket med én gang? Kan man stole på at hotellet ikke trekker mer etter at man har sjekket ut? Når man bruker kredittkort kan man være helt trygg, siden betalingen først skjer etter reisen, når fakturaen kommer og man får oversikt over alle utgiftene.

Selv om svindel nesten aldri skjer, er det greit å vite at hvis du bruker Kredittkort for medlemmer*, er det kredittkortselskapet som ordner opp.

Kredittkortet er også knyttet til en egen app. Der kan du hele tiden se hvor mye penger du har brukt. Er du i utlandet er det ekstra praktisk at du i appen kan se forbruet i norsk valuta.

En sommer med medlemsfordeler
Når du bruker medlemskortet gjennom sommeren kan du fort ende opp med å kutte en del kostnader på ting du allikevel skal kjøpe. Noen sparer også seg selv for noen bekymringer rundt sikkerhet på reisen. Andre sparer opp en bonus de kan bruke som en ekstra høstreserve når mørket faller på.

Har du ennå ikke aktivert medlemskortet ditt? Du kan enkelt gjøre det selv på Min side på fordelerformedlemmer.no eller kontakte Innherred Boligbyggelag

*Renteeksempel, Kredittkort for medlemmer:
Effektiv rente er 25,37 % (basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad: kr 1 466. Samlet kredittbeløp er kr 16 466).